CHILL AND RIDE 9 - GPS BMX JAM 2016

Bmx verseny és találkozó 

Gödöllő - GDL Skatepark
█ 2016. SZEPTEMBER 3 - Szombat 


Végeredmények:


Profi Park:
1. Kempf Zozó
2. Hájas Máté
3. Vajda Márton


Park:
1. Becsei Ádám
2. Belvári András
3. Harmati Alex


Best Trick:
Hájas Máté


Gps Best Grind:
Németh Kevin

CHILL9-08


CHILL9-06..........................  ..........................  ..........................  ......................

Már 9. alkalommal rendezték meg a Chill and Ride-ot, vagyis a legnagyobb hazai BMX-versenyt. Bár az ötletgazda Csepku Dániel 2008-ban többek közt azzal a céllal hozta létre az eseményt, hogy legyen a fővárosban is BMX-viadal, ezúttal Gödöllő volt a helyszín.

„Ez a legjobb pálya Budapest vonzáskörzetében. Sajnos a fővárosban nem túl jó a parkhelyzet. Vidéken más, ott épülnek a pályák és fenn is tartják őket a helyiek. Ennek ellenére egyértelmű volt, hogy meg kell tartanunk idén is a Chill and Ride-ot, mert a BMX-es társadalom már nagyon várta. Annak ellenére, hogy nem Pesten voltunk, rengetegen eljöttek" - tudjuk meg Danitól.

Ráadásul az időjárás is kegyes volt hozzájuk. A szervezők gyakorlatilag ingyen, lelkesedésből dolgoznak, bringások csinálnak versenyt bringásoknak, ennek köszönhetően nagyon családias a hangulat. „Olyan profik is megjelentek, akik sérülés miatt nem tudtak elindulni. Mégis találkozni akartak a többiekkel. Ennek azért is örülünk, mert az egyik célunk éppen a közösségépítés.

Ezen kívül nagyon jó volt látni azokat, akik az első Chill and Ride-on még amatőrként alig tudtak elindulni, mostanra pedig már profivá kupálódtak. Mi közben végigkövethettük a fejlődésüket"

Összesen 55-en indultak a versenyen. A profik döntője hozta a nemzetközi színvonalat. „Az első három hatalmasat versenyzett, nem volt egyszerű döntenie a zsűrinek. Ugye nálunk sokféle stílus van, nehéz az ugratós srácot összemérni a technikás streetessel, mégis muszáj. Ezt nehéz szabályok szerint lepontozni, ezért sem tudtunk bekerülni az olimpiai sportágak közé" - véli az ötletgazda.

Az amatőrök között pedig bárki megmutathatja magát, hiszen a versenynek pont az a lényege, hogy nem csak a legjobbak lehetnek ott. „Ezért is lehetett három évvel ezelőtt 120 versenyzőnk, köztük 76 amatőr. Az elején egyperces meneteket megy mindenki egy ráadás trükkel. Aztán a döntőre kilencen maradnak. Ők hármas csoportokban mennek összesen nyolc percet. Folyamatosan húzzák egymás, emiatt is nő a színvonal" - tudjuk meg Danitól.

Az ötletgazda biztos benne, hogy jövőre is lesz Chill and Ride, ráadásul szeretne valami rendhagyóval készülni, hiszen az lesz a 10. verseny.

Interjú: www.redbull.hu
Photo: Tegze Tamás

CHILL9-04

Verseny támogatói:
Gps Clothing - Redbull - Etnies - BP Clothing - Gryphus - Velvárt - AWAride

Média támogatok:
Ride.hu - Livetoride.hu - Dropworkshop.com 
..........................  ..........................  ..........................  ......................


█ VIP RIDERS LIST 

-Németh Kevin
-Konrád Szabó
-Bobo Ujvari
-Turányi Rómeó
-Norba Spikut
-Szalay Norbert
-P Nagy Tamás
-Németh Ákos
–Szántó Bálint
-Varga Márton
-Cservenák Csepel
-Sénik László
-Penderik Dani 
-Kepmf Zozo
-Rajki Gergő
-Stupek Frici
-Ungerhoffer Dániel
-Csenke Bálint
-Gargya Tamás
-Popa Roland
-Varga Márton
-Balogi Márk
-Báthory Gábor
-Katona Máté
-Kovács Tamás
-Hatvani Tibor
-Henc Roland
-Kiss Bence
-Vajda Márton
-Szili Ákos

..........................  ..........................  ..........................  ......................


Gps Clothing™ 
2016