GPS TEAM GEORGIA TRIP

15.04.01

 

GruzlogoAz álmok akkor igazán jók, ha beteljesülnek... Valahogy így vagyok a legutóbbi nagy roadtripünkkel is, amit a Kaukázus hegység egy kis szegletében nyomtunk. Ezer éve nyaggattam a srácokat, hogy vállaljunk el valami vadabb sznóbi menetet egy ismeretlen helyre, vegyünk egy nagy levegőt, és bukjunk alá. Ezt nagyban segítette az a horizonton megjelenő lehetőség, amihez a hazai politikai elit új irányvonala segített minket hozzá, vagyis: az ún. "Keleti nyitás" jegyében olcsó repjegyek jelentek meg a piacon az olajgőztől és puskaportól felhős kaukázusi országokba.

Gruzhegy


Így jutottunk el a csodálatos Grúziába, a több ezer éves keresztény kultúrával rendelkező kis köztársaságba, ahol nem csak Joszip Visszárionovics Sztálint (leánykori nevén Dzsugasvili), de még az antik őstörténet első borainak elkészítését is magukénak vallják a helyiek. Erről mi sem tanúskodik jobban, mint az országba való belépés után, a határőr által átnyújtott kis üveg vörösbor, amelynek címkéjén takaros angolsággal, gondosan összeállított emézing fekt gyűjtemény található az országról. Utólag is: Madloba (asszem így van a köszönöm grúzul)!

Dave


adi02

Mire kijózanodtunk a repülőútra és tranferre kiadagolt erős piálás mámorából, már a friss Kaukázusi levegő csípte kis arcunkat és olyan hegyek, csúcsok és face-ek (ez a lejtőkre utal) között találtuk magunkat, amiről még csak nem is álmodhadtunk. Ezután hatalmas túrázások, bekkantriugratózás, lavinapara, púderfelhők, didimagaridzudzuzás (ez valami trágárságot jelent) és egyéb a csúszással és 16 meglett korú és erkölcsű férfi filozofálgatásával (vagyis sörözés) teli hét vette kezdetét, amelyet még talán Homérosz is megénekelt volna, ha megéri...


-Liptay Dávid-

senna01doppelbsrodeo00
Photo-Video: Králik Dani